V letošním školním roce si Salesiánské středisko mládeže připomíná 25 let od začátku svého působení v Českých Budějovicích - v rámci tohoto výročí se v sobotu 6. února v KD Vltava ČB uskuteční jubilejní 25. Salesiánský ples. Tento ples s 25letou tradicí je právem považován za vůbec nejdéle trvající salesiánský ples v celé ČR.

Za dobu své existence si Salesiánský ples ve svém regionu vybudoval pevné místo a patří mezi každoroční plesovou tradici. Jeho originální a vždy překvapující program se vymyká „klasickým“ kulturním akcím, což je jedním z důvodů jeho popularity.Je místem nejen hudby, tance a zábavy, ale především místem setkání a seznámení. Proto není podmínkou být dobrým tanečníkem, ale často postačí chuť setkat se s přáteli nebo poznat nové lidi.

Záštitu nad touto kulturní akcí v jubilejním roce převzali Mgr. Jiří Šesták, Ph.D., senátor pro Českobudějovicko a Třeboňsko, a Ing. Jaromír Talíř, náměstek primátora Českých Budějovic pro kulturu.

Senátor Mgr. Jiří Šesták, Ph.D., vnímá důležitost v integrálním rozvoji dítěte, tak jak to od svého počátku deklaruje Salesiánská přítomnost v Českých Budějovicích: „Už více než čtvrt století se salesiáni starají o duchovní správu levého břehu našeho města a za tu dobu se jim podařilo vytvořit hustou síť pracovitých dobrovolníků, kteří se věnují osobnostnímu rozvoji dětí a mládeže, to vše v duchu salesiánského díla založeného na rozumu, laskavosti a víře,“ uvedl senátor Šesták a dodal: „Chtěl bych všem zaměstnancům a spolupracovníkům Střediska za jejich službu upřímně poděkovat a popřát jim, aby byli i nadále moudrými průvodci mladých lidí na cestě za poznáním.“

Po celých 25 let sleduje práci salesiánů i náměstek primátora Ing. Jaromír Talíř: „Působení salesiánů sleduji od doby, kdy jim byla svěřena farnost ve Čtyřech Dvorech a k tomu patří i zájem o plesy, které tradičně pořádají. V devadesátých letech jsme se s manželkou těchto plesů často účastnili. Proto jsem byl velice poctěn oslovením, abych převzal nad letošním 25. plesem záštitu,“ řekl náměstek Talíř a do dalších let přidal přání: „Z celého srdce salesiánům přeji, aby se jim i nadále dařilo k plesům přitáhnout především mládež a tomu zaměřili i plesový program.“

Organizátoři si toto přání vzali k srdci a slibují jedinečný a originální program pro všechny generace, zvláště pak pro mládež. Už samotné předtančení se ponese v podtitulu letošního ročníku Nespoutaná tradice.

V rychlém a moderním stylu odstartuje jubilejní ročník taneční studio DANCELINE České Budějovice a breakdancová skupina ze Salesiánského střediska mládeže. Různé žánry k tanci a poslechu zahraje skupina GLOBUS z Hluboké nad Vltavou. Jednou z letošních novinek bude i disco party v podání DJ Jiřího Ježka, moderátora rádia KISS Jižní Čechy. Chybět nebude ani bohatá tombola a tradičně netradiční půlnoční překvapení skupiny APALUCHA. Na základě pozitivního ohlasu se organizátoři i v letošním roce rozhodli věnovat výtěžek z tomboly na jeden ze tří plánovaných projektů pro sociálně znevýhodněné děti a mladé lidi, který během večera zvolí sami návštěvníci.

Další informace k programu a prodeji vstupenek naleznete na webu pořadatelů a jejich facebookovém profilu.